SunEdison zoekt $ 900 mln voor expansie activiteiten

zonnepanelen

18-05-2015 10:59 | Door: Thijs ten Brinck

SunEdison geeft $ 900 mln aan converteerbare obligaties uit om nieuwe projecten te financieren. De Amerikaanse ontwikkelaar van zonneparken kijkt ook of het bestaande projecten aan kan kopen.

SunEdison geeft voor de uitbreiding van zijn projectenportfolio twee verschillende obligaties uit, beiden voor $ 450 mln. De obligaties hebben een rente van respectievelijk 2,6 procent en 3,4 procent, de eerste is in 2023 om te zetten in aandelen, de tweede is in 2025 converteerbaar.

SunEdison heeft wereldwijd ruim 3.000 megawatt aan hernieuwbare energieprojecten in beheer. De meeste daarvan zijn zonneparken maar sinds de overname van de Amerikaanse windparkontwikkelaar First Wind is SunEdison ook op die markt goed vertegenwoordigd.

Met het oog op de grote ambities van India rondom duurzame energie investeert SunEdison in India zelf miljarden in een enorme zonnepanelenfabriek. Verder maakte het bedrijf onlangs bekend ook posities in waterkrachtcentrales en energieopslagtechnologie te nemen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Climate Action Programme | Foto: Orangeaurochs, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen