Miljoenen in duurzaam durfkapitaal van Statkraft

Noorwegen

19-05-2015 18:11 | Door: Thijs ten Brinck

Het Noorse energiebedrijf Statkraft lanceert een venture capital-divisie. Jaarlijks stelt Statkraft € 10 mln beschikbaar voor start-ups met duurzame concepten.

Statkraft, naar eigen zeggen de grootste op het gebied van duurzame energie in Europa, verwacht dat nieuwe spelers zich kunnen ontwikkelen tot marktleiders in deelsectoren van de energiemarkt. De komende 10 jaar wil het Noorse energiebedrijf € 100 mln investeren in kansrijke Europese start-ups met een impact op de energiesector.

“Het is ons doel om een voorkeurspartner te worden voor ambitieuze ondernemers”, zegt Mathiass Dill, directeur van Statkraft Ventures. “Kapitaal is onmisbaar voor de duurzame ontwikkeling van start-ups, maar toegewijde investeerders zijn minstens zo belangrijk voor het succes.”

Statkraft Ventures opereert vanuit het Duitse Düsseldorf en richt zich op ondernemingen uit Europa. Per start-up stelt Statkraft Ventures € 0,5 tot € 2,5 mln aan groeigeld beschikbaar. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: SeeNews, Statkraft | Foto: Michael Gwyther-Jones, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen