$ 25.000 mrd investeringsgeld showt duurzame initiatieven

geld

20-05-2015 10:39 | Door: Thijs ten Brinck

Meer dan 400 institutionele beleggers uit dertig landen slaan de handen ineen om best practices rond duurzaam beleggen te delen.

Een grote groep pensioenfondsen en andere grote investeerders van over de hele wereld bundelt de krachten in het Investor Platform for Climate Actions. Het platform toont initiatieven van, op zich zelf al grote, continentale koepelorganisaties van institutionele investeerders en wil de verduurzaming van de enorme beleggingsportfolio’s versnellen. Ook de Europese koepelorganisatie IIGCC, waar onder meer PGGM Investements, Robeco en APG lid van zijn, heeft zich bij het platform aangesloten.

“In de komende 15 jaar wordt er wereldwijd $ 90.000 mrd in infrastructurele projecten geïnvesteerd”, zegt Christiana Figueres, secretaris bij het Klimaatprogramma van de Verenigde Naties. “Het is cruciaal dat deze investeringen een gezonde, groene en risico-arme toekomst mogelijk maken en niet bijdragen aan nog meer CO2-emmissies.”

Het is volgens Figueres goed om te zien dat zoveel beleggers werk maken van het meten en verbeteren van de duurzaamheidsprestaties in de portfolio’s. Met de miljarden aan investeringsgeld zijn de institutionele beleggers bij uitstek een groep die serieus genomen wordt door de multinationals die stappen moeten maken om de eigen klimaatimpact te verkleinen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Investor Platform for Climate Actions | Foto: James Cridland, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen