Investeringstak Axa ziet belang ESG snel toenemen

Axa

22-05-2015 09:33 | Door: Thijs ten Brinck

De Franse verzekeraar en vermogensbeheerder Axa heeft in 2014 het vermogen in verantwoorde beleggingen met 22 procent zien groeien.

Axa neemt maatschappij- en milieucriteria mee in € 82 mrd aan investeringsvermogen dat het concern onder beheer heeft. Daartoe heeft Axa onder meer ruim 4.500 bedrijven geëvalueerd op environmental, social and governance (ESG) prestaties. Bij meer dan 4.200 bedrijven had het Responsible Investing (RI) team van Axa een actieve rol bij aandeelhoudersvergaderingen.

“We bieden onze klanten de mogelijkheid om bij het samenstellen van investeringsportfolio’s zelf een ESG-niveau te selecteren”, zegt Matt Christensen, hoofd van Axa RI. “De markt voor impactinvesteringen is nog relatief jong, maar de voortgang die onze strategieën tot nu toe laten zien is zeer bemoedigend.”

Het vermogen dat is belegd in portfolio’s waarin hoge ESG-scores de kern zijn, groeide in 2014 naar € 6 mrd. Een stijging van 22 procent. In het afgelopen jaar heeft Axa daarnaast een eigen impactbeleggingsfonds gelanceerd, met een omvang van € 200 mln. Dit fonds is vooral gericht op investeringen in de educatie- en gezondheidssector en op sociale financieringen voor mensen met lage inkomens. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Axa | Foto: Dimitris Graffin, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen