Goldman Sachs: Fonds van $ 1 mrd voor groen Japan

Japan

26-05-2015 09:22 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zet een obligatiefonds op om te investeren in duurzame energie in Japan. Het fonds is vooral gericht op institutionele beleggers.

Het Japan Renewable Project Bond Trust krijgt als het aan Goldman Sachs ligt een omvang van $ 1 mrd en zal investeren in duurzame energieprojecten die zijn voorzien van een kredietbeoordeling.

Dat maakt het financiële product toegankelijk voor pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Voor de ontwikkelaars van hernieuwbare energieprojecten geeft het toegang tot een grotere en meer efficiënte markt voor financieringen. Kapitaalkosten zijn daarmee een kleinere belemmering voor de groei van wind- en zonneparken.

Fukushima

In eerste instantie steekt Goldman het ingelegde geld vooral in zonne-energieprojecten. Later komen waarschijnlijk ook windparken en andere duurzame energieprojecten in aanmerking voor financiering uit het fonds.

Sinds de aardbeving in 2011 en de kernramp bij Fukushima investeert Japan meer in duurzame energie. Goldman Sachs is hier vanaf 2013 bij betrokken en hielp sindsdien ruim tien zonneparken voor in totaal $ 74 mln aan financieringen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Reuters, BNEF | Foto: Moyan Brenn, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen