Crowdfund-zonnepanelen hit in Nederland en Oostenrijk

zonnepanelen

26-05-2015 17:37 | Door: Thijs ten Brinck

Een crowdfund-zonneweide bij de Oostenrijkse hoofdstad Wenen verkocht binnen een kwartier uit. In Nederland groeit de markt voor collectieve zonne-projecten dit jaar met 350 procent.

Huishoudens die het eigen dak al vol hebben liggen, of die op het eigen dak geen zonnepanelen kunnen of willen installeren, dragen steeds vaker financieel bij aan collectieve zonne-energieprojecten.

In Nederland zijn er volgens onderzoek van Zonnepanelendelen al 41 van dit soort projecten gerealiseerd. De start-up, zelf goed voor twee vijfde van de zonfinancieringsprojecten in Nederland, verwacht dat er in 2015 in totaal voor € 4,5 mln in zonnedaken en zonneparken geïnvesteerd wordt door particulieren.

Oostenrijk en Duitsland

Ook de Duitsers en Oostenrijkers springen enthousiast in de de markt voor Schwarmfinanzierung van zonnepanelen. Een project van Wien Energie was vorige week binnen een kwartier uitverkocht. In totaal hebben 5.000 investeerders via de Weense energieleverancier al voor € 20 mln aan zonneparken gerealiseerd.

Het Duitse Sonneninvest lanceerde vorige week ook zonne-investeringsactie waarmee het in totaal € 1 mln hoopt op te halen. De teller bij deze crowdfundcampagne stond binnen zeven uur al op € 100.000 en staat inmiddels op € 265.000.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ORF, ZonnepanelenDelen, SolarServer | Foto: ZonnepanelenDelen

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen