Groene investeringsmaatschappij met $ 2 mrd gelanceerd

Snatander

29-05-2015 07:57 | Door: Thijs ten Brinck

De Spaanse bank Santander en twee Canadese pensioenfondsen richten samen Cubico Sustainable Investments op. Het bedrijf investeert in wind- en zonneparken en waterinfrastructuur.

Cubico Sustainable Investments krijgt een kantoor in Londen en een oorlogskas van $ 2 mrd. Santander brengt onder andere 1.400 megawatt aan windparken in Zuid-Amerika en Zuid-Europa in het bedrijf onder. Twee Canadese pensioenfondsen voor de publieke sector steken geld in de nieuwe onderneming. De fondsen zijn samen met Santander eigenaar.

“Hernieuwbare energie- en waterinfrastructuurprojecten vereisen langetermijninvesteringen en veel betrokkenheid”, zegt CEO Marcos Sebares, voorheen werkzaam bij Santander, bij Bloomberg. “We starten met een sterk portfolio van bestaande parken en projecten in ontwikkeling.”

Cubico heeft nu 19 projecten in beheer en heeft als doel binnen vijf jaar het geïnvesteerd vermogen te verdubbelen. Er zijn onder andere al plannen voor nieuwe offshore windparken bij Peru en Colombia.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: BNEF, Cubico | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen