Goedkoop tot € 5 mln lenen voor verduurzaming appartementen

Huizen

10-06-2015 07:16 | Door: Thijs ten Brinck

Het Energiebespaarfonds is nu ook open voor aanvragen van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De VvE's kunnen minimaal € 25.000 tot maximaal € 5 mln lenen voor collectieve zonne-energieprojecten en verbeterde isolatie.

Bewoners van appartementencomplexen kunnen met de energiebespaarlening voor VvE’s investeren in spouwmuur-, dak- of vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen en LED-verlichting. 

De leenmogelijkheid voor Verenigingen van Eigenaren volgt op de energiebespaarlening voor particuliere huiseigenaren. Dit programma kende een trage start in 2014, maar wordt door particulieren steeds beter gevonden. In 2014 bleef het totaal aantal aanvragen steken op 850, in de eerste drie maanden van 2015 waren er al ruim 600 aanvragen binnen.

Het Energiebespaarfonds is een samenwerking van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid. Leningen hebben een looptijd van 10 jaar tegen 2,8 procent rente of van 15 jaar tegen 3,3 procent. 

De complete lijst met energiebesparende maatregelen die voor een lening uit het Energiebespaarfonds in aanmerking komen is hier te vinden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Stimuleringsfonds huisvesting | Foto: Josbert Lonnee, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen