Nasdaq lanceert platform voor duurzame obligaties

Nasdaq

11-06-2015 07:38 | Door: Thijs ten Brinck

Nasdaq lanceert samen met adviesbureau Sustainalytics in Zweden het platform Nasdaq Stockholm Sustainable Bonds. Bij de lancering zijn er twaalf obligaties genoteerd.

Nasdaq Stockholm zal de komende tijd meerdere green bonds tot het platform toelaten. De huidige twaalf verhandelbare producten vertegenwoordigen een totale waarde van € 570 mln. Het Amsterdamse adviesbureau Sustainalytics beoordeelt de duurzaamheid van de opgenomen obligaties.

“We lanceren deze nieuwe lijst om tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar green bonds en om de ontwikkeling van innovatieve financiële producten te helpen”, zegt Magnus Billing, vicepresident van Nasdaq Stockholm. “De duurzaamheidsanalyse van een onafhankelijke partij, samen met onze gebruikelijke criteria voor bedrijfsobligaties, geeft de producten een kwaliteitsstempel.”

Sustainalytics

Sustainalytics helpt uitgevers van schuldpapier groene obligaties te ontwikkelen en ziet er op toe dat het ingelegde geld inderdaad wordt aangewend voor duurzame projecten. Sustainalytics kijkt verder of het beheer en de rapportage voldoet aan criteria voor transparantie.

“We zijn erg blij met deze samenwerking. Green bonds en andere duurzame obligaties kunnen grote kapitaalstromen vrij maken voor duurzame projecten en activiteiten”, zegt Simon MacMahon, Global Director of Advisory Services at Sustainalytics. “Het is van belang dat er een liquide markt ontstaat zodat green bonds de grote beloftes kunnen inlossen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Nasdaq, Environmental Finance | Foto: bfishadow, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrifjsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen