Syntrus Achmea legt zich vast op duurzaam hout

Woningbouw

10-06-2015 13:38 | Door: Willemien Groot

Als eerste institutionele vermogensbeheerder in Nederland heeft Syntrus Achmea Real Estate & Finance een convenant gesloten over duurzaam gecertificeerd hout.

De vermogensbeheerder gaat met de certificeringsorganisatie FSC Nederland een strategie opzetten voor duurzaam hout in de woningbouw. Syntrus Achmea wil met het convenant het belang van gecertificeerd hout in de woningbouw onderstrepen, meldt de website Vastgoedmarkt.

Volgens de vermogensbeheerder is hout een van de belangrijkste bouwmaterialen die er bestaan. 'Bij ontwikkeling van woningen is het streven zoveel mogelijk gecertificeerd hout te gebruiken”, zegt Erik van der Struijs van Syntrus Achmea.

Achmea streeft naar een duurzame vastgoedportefeuille waarin onder meer wordt gekeken naar de energielabels van panden die de vermogensbeheerder in bezit heeft. Daarnaast monitort Syntrus Achmea het energie- en waterverbruik, afvalstromen en de CO2-uitstoot. De bestaande portefeuille wordt verduurzaamt. Bij onderhoud investeert de vermogensbeheerder in zonnepanelen, isolatie, energiezuinige verlichting en warmtepompen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Vastgoedjournaal | Foto: Nikotino, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen