Morgan Stanley haalt $ 500 mln op met eerste green bond

Windenergie

12-06-2015 09:21 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley lanceert zijn eerste eigen groene obligatie. De $ 500 mln aan schuldpapier wordt onder andere ingezet voor ruim 350 megawatt aan windparken in Texas.

Naast de lancering van de green bond presenteert Morgan Stanley ook een framework met voorwaarden waaraan deze en toekomstige uitgiftes van groene obligaties volgens de bank aan moeten voldoen.

“Morgan Stanley is toegewijd om zijn klanten duurzame investeringsopties te bieden die sociale, economische en milieutechnische projecten helpen financieren”, zegt Tom Nides, topman van Morgan Stanley. “We zetten onze expertise in om kapitaal te mobiliseren en een significante impact op het milieu te realiseren.”

Morgan Stanley heeft al veel nationale ontwikkelingsbanken, bedrijven en gemeentes ondersteund bij de uitgifte van groene obligaties. Sinds 2013 voor een bedrag dat $ 15 mrd ruim overstijgt. De bank lanceerde echter nog niet eerder een eigen green bond.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Environmental Finance, Morgan Stanley | Foto: OakleyOriginals, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen