Oud-Twitterbaas heeft $ 123 mln in kas voor impactstart-ups

Twitter

15-06-2015 07:34 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse durfinvesteerder Obvious Ventures heeft in het eerste fonds ruim $ 120 mln opgehaald. Het durfkapitaal is bestemd voor start-ups met een positieve impact op de wereld.

In november 2014 kondigde Evan Williams de oprichting van Obvious Ventures aan. Toen was nog niet bekend welke omvang de partij voor positieve durfinvesteringen zou krijgen. Inmiddels is het eerste fonds van Obvious Ventures gesloten op een inleg van $ 123,5 mln, schrijft de website Impact Alpha.

“We zijn ervaren investeerders met stuk voor stuk verschillende beursgangen achter onze naam”, schrijft Obvious Ventures op zijn website. “Maar eerst en vooral zijn we productontwerpers en bedrijvenbouwers. We zijn op een missie om start-ups die gaan voor winst en impact te helpen opschalen.”

Vleesvervangers

Evan Williams is naast oprichter van Obvious Ventures ook mede-oprichter van Twitter én Blogger.com. Samen met de ervaren ervaren durfinvesteerder James Joaquin, onder andere bekend van Opower, investeert Williams $ 1 mln tot $ 5 mln in start-ups die een positieve impact hebben op onder meer energieverbruik, voedselproductie, werkgelegenheid en gezondheid.

Inmiddels behoren twaalf start-ups tot het portfolio van Obvious Ventures, zoals autodeelplatform Loup en vlees- en kaasvervangers Beyond Meat en Miyoko's Kitchen. Gezien het opgehaalde bedrag en de maximumbedragen per start-up, heeft Obvious Ventures nog ruimte voor andere startende bedrijven.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Impact Alpha, Obvious | Foto: Garrett Heath, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen