Succes voor ASN met wind en Waka Waka

zeeland

17-06-2015 13:36 | Door: Thijs ten Brinck

De klanten van de ASN Bank hebben samen met WakaWaka 2000 LED-lampen gegeven aan aardbevingsslachtoffers in Nepal. De ASN Bank zelf heeft in Zeeland de verkoop van een windpark ondersteund.

Sinds 19 maart hebben de ASN Bank en de Nederlandse maker van zonne-LED-lampen WakaWaka samen een kortingsactie. Klanten van ASN krijgen € 10 korting op een WakaWaka Power, de versie die niet alleen licht geeft maar ook smartphones kan opladen.

Voor elke verkochte LED-lamp doneert WakaWaka er ook een aan een ontwikkelingsland. In de actie met de ASN Bank doneert WakaWaka daarnaast per lamp € 5 euro aan Amref Flying Doctors.

Inmiddels hebben 2.000 ASN klanten van het aanbod gebruik gemaakt. Daarmee is er € 10.000 voor Amref ingezameld en krijgen 2.000 getroffen Nepalezen een zonnelamp. De actie loopt nog tot en met 1 september 2015.

Windpark Kreekraksluis

In Zeeland heeft de ASN Bank, samen met het ASN Groenprojectenfonds, de verkoop van het windpark Kreekraksluis mede mogelijk gemaakt. Het 40 megawatt grote windpark bestaat sinds 1996 en werd in 2012 voorzien van zestien nieuwe windturbines.

Energiebedrijf Delta heeft het park verkocht aan de Belgische investeringsmaatschappijen TINC en DG Infra Yield. De verkoopsom bedraagt € 61 tot 68 mln. Delta blijft afnemer van de duurzame stroom.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: ASN Bank | Foto: sacratomato_hr, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen