Toyota geeft $ 1,25 mrd green bonds uit voor zuinige auto’s

Toyota Prius

22-06-2015 10:22 | Door: Thijs ten Brinck

De Japanse autobouwer Toyota brengt voor de tweede keer groene obligaties op de markt. Het opgehaalde geld wordt ingezet om leasecontracten voor brandstofzuinige modellen te financieren.

De obligaties van Toyota Financial Services (TFS) zijn bedoeld voor de financiering van aankoopleningen en leasecontracten. Met het opgehaalde geld kan Toyota aantrekkelijkere aanbiedingen doen voor zijn groenste modellen, en zo meer mensen bewegen om voor een hybride, waterstof of elektrische auto te kiezen.

“Deze uitgifte van groene obligaties toont Totoya’s betrokkenheid bij duurzame mobiliteit”, zegt Mike Groff, CEO van TFS in de India Times. “Klanten krijgen er attractieve opties bij om een zuinige Toyota of Lexus te kopen.”

Mirai en Prius

In maart 2014 gaf Toyota al $ 1,75 mrd aan green bonds uit. Daarmee is de verkoop of lease van 40.000 hybriden en andere zuinige modellen van Toyota en Lexus gefinancierd. Op dit moment voldoen acht modellen van de autobouwer aan de zelf opgestelde criteria om in aanmerking te komen voor een financiering uit het geld dat is opgehaald met de obligatie-uitgifte.

Toyota heeft onder andere de Mirai op waterstof en de plug-inhybride Prius in de aanbieding. Lexus heeft ook verscheidene hybrides in het gamma.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: India Times, DigitalJournal | Foto: M 93, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen