Foxconn en Softbank steken $ 20 mrd in zonneparken India

Zonnepanelen

23-06-2015 10:24 | Door: Thijs ten Brinck

Het Japanse telecombedrijf Softbank, de Taiwanese electronicareus Foxconn en een Indiase partner brengen samen $ 20 mrd in om zonne-energieprojecten in India te ontwikkelen.

Naast Softbank en Foxconn is ook het Indiase technologieconglomeraat Bharti Enterprise onderdeel van de samenwerking. De Japans-Taiwanese-Indiase joint-venture wil in de komende tien jaar 20 gigawatt aan zonnepanelen investeren, onder de naam SBG Cleantech. Softbank brengt $ 10 mrd in en wordt meerderheidsaandeelhouder in het bedrijf. Bharti levert de CEO.

"We hebben al grote investeringen gedaan in de Indiase technologiesector", zegt Masayoshi Son, CEO van SoftBank in de IndiaTimes. "Met dit partnerschap willen we marktleider worden op het vlak van duurzame energie en spelen we in op de enorme groei in hernieuwbare energieprojecten in India."

De partners verwachten binnen 12 à 18 maanden de eerste projecten uit te rollen. Ze mikken daarbij op onvruchtbare grond die niet geschikt is voor landbouw en hopen zo de aankoop van locaties te versnellen. In eerste instantie zal de joint-venture zonnepanelen en omvormers importeren. Als de plannen op stoom komen ligt productie in India zelf in het verschiet.

Het Japanse Softbank investeerde eerder in de Amerikaanse start-up Altaeros Energies. Dit bedrijf levert zwevende windturbines die op grote hoogte windenergie oogsten. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: India Times, PV-Magazine | Foto: Walmart, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen