S&P en Goldman lanceren duurzame beursindices

Manhattan

26-06-2015 18:16 | Door: Thijs ten Brinck

Beursbedrijf S&P Dow Jones en zakenbank Goldman Sachs hebben samen twee nieuwe duurzame aandelenindices ontwikkeld.

Standard & Poor’s en Goldman hebben de S&P 500 Environmental & Socially Responsible Index en de S&P International Environmental & Socially Responsible Index beschikbaar gesteld voor beleggers. De stap maakt de handel in bedrijfsaandelen met een positieve klimaatimpact eenvoudiger. 

“Onze klanten zijn steeds gemotiveerder om de investeringen in lijn te brengen met persoonlijke waarden”, zegt Monali Vora, vermogensbeheerder bij Goldman Sachs. “Deze indexen hebben als extra voordeel dat ze voortbouwen op brede en diverse onderliggende indices.”

Brede basis

S&P Dow Jones en Goldman Sachs baseren de nieuwe groene beleggingsindices op de S&P 500, het platform waar de grootste bedrijven uit de VS worden verhandeld, en de wereldwijde aandelenindex S&P Global BMI.

Op basis van duurzaamheidsscores, geleverd door RobecoSAM, zijn uit de algemene beursindices die bedrijven gekozen met de beste scores op de thema’s klimaat en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Bedrijven die actief zijn in de wapenhandel, tabaksindustrie en fossiele energie zijn uitgesloten. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Goldman Sachs | Foto: Ludovic Bertron, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen