Bill Gates investeert nog eens $ 1 mrd in groene energie

Bill Gates

29-06-2015 12:02 | Door: Thijs ten Brinck

Multimiljardair Bill Gates verdubbelt de komende 5 jaar zijn investeringen in hernieuwbare energie. Hij trekt zijn kapitaal echter nog niet terug uit fossiele energiebedrijven.

Gates kondigt in de Financial Times aan de komende jaren nog eens $ 1 mrd in duurzame energie te investeren, en dan vooral in onderzoek naar nieuwe energietechnologie. De beschikbare opties voor het opwekken van duurzame energie zijn volgens de Microsoft-oprichter nog niet goed genoeg om op een betaalbare manier klimaatverandering te stoppen.

De Bill en Melinda Gates Foundation is met ruim $ 40 mrd in beheer ‘s werelds grootste charitatieve stichting. Op dit moment heeft de stichting ook ongeveer $ 1,4 mrd aan belangen in de fossiele energiesector. Onder andere in oliebedrijf BP.

Petitie

In een campagne onder leiding van de Britse krant The Guardian hebben inmiddels bijna 225.000 mensen een petitie ondertekend met de oproep aan de stichting om alle investeringen in fossiele energie terug te trekken. Gates ziet in divesteren geen oplossing. Investeren in alternatieven, met een hoog risico maar mogelijk ook een grote positieve impact op het klimaat, is volgens de multimiljardair de betere aanpak.

Gates investeert naast in fossiele en duurzame energie ook in concepten die ziektes de wereld uit moeten helpen. De Bill en Melinda Gates Foundation is betrokken bij veel projecten voor de ontwikkeling van vaccinaties en sanitair in ontwikkelingsgebieden.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The Guardian | Foto: Steve Jurvetson, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen