Triodos begeleidt aandelenuitgifte voor 5 megawatt zonnepark

zonne-energie

29-06-2015 15:23 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse Triodos Bank wil samen met het Britse energiebedrijf Chelwood Community Energy £ 2,75 mln (€ 3,9 mln) ophalen voor de aanleg van 5 megawatt aan zonnepanelen.

Chelwood Community Energy wil bij het Britse plaatsje Chelwood, nabij de westkust bij Bristol, een zonneweide van 5 megawatt aanleggen. Jaarlijks zal het zonnepark genoeg stroom opwekken voor ruim 1.100 Britse huishoudens. In Chelwood zelf wonen slechts ongeveer 150 mensen.

Triodos geeft samen met Chelwood Community Energy aandelen uit om het park te bekostigen. De minimale inleg is £ 500 (€ 700), of voor mensen die binnen 5 mijl van Chelwood wonen zelfs £ 200. In totaal is er bijna € 4 mln nodig voor de realisatie van het zonnepark.

Over de volle levensduur van het project, 25 jaar, wordt een effectief rendement van 9,2 procent verwacht. Een deel van de opbrengsten van het zonnepark vloeit naar een gemeenschapsfonds, onder andere met het doel om breedband internet aan te leggen in het kleine dorpje.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bloomberg, Triodos | Foto: Thomas Kohler, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen