Engie neemt grote ontwikkelaar van duurzame energie over

02-07-2015 14:29 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse energiebedrijf Engie, voorheen GDF Suez, neemt voor ongeveer € 200 mln 95 procent van de aandelen van Solairedirect over. Engie wil zonneparken aanleggen in Azië en Midden-Amerika.

Solairedirect is een Franse ontwikkelaar van grote zonneparken. Het bedrijf heeft op dit moment 486 megawatt aan zonnepanelen gerealiseerd, verspreid over bijna zestig projecten. Engie en Solairedirect samen hebben daarnaast nog ongeveer 5.000 megawatt aan zonneprojecten in de pijplijn.

“De zon is de energiebron van de toekomst, zegt COO Isabelle Kocher van Engie in een interview met Bloomberg. “Het is de energiebron met het grootste ontwikkelingspotentieel. Zon is niet langer een niche die op subsidie draait.”

Duurzame expansie

Engie kondigde eerder aan zijn geïnstalleerd vermogen aan duurzame energie voor 2025 te verdubbelen, wereldwijd tot 16.000 megawatt. Het Franse energiebedrijf heeft grote posities in nucleaire energie en de gassector. CEO Gerard Mestrallet van Engie zegt dat zonneprojecten, met prijzen tussen de $ 60 en $ 90 per megawattuur, ‘totaal concurrerend’ zijn met nieuwe kerncentrales. Solairedirect heeft in deze markt reeds een goede positie opgebouwd.

Engie is nu grootaandeelhouder van Solairedirect. Het huidige management van de zonneparkontwikkelaar verdeelt de overgebleven 5 procent van de aandelen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bloomberg | Foto: Juanedc, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen