Deense investeerder haalt € 2 mrd op voor duurzame energie

copenhagen

06-07-2015 09:44 | Door: Thijs ten Brinck

Copenhagen Infrastructure Partners, een investeringspartij uit Denemarken, heeft € 2 mrd ingezameld bij negentien verschillende investeerders. Het geld is vooral bedoeld voor hernieuwbare energie.

Verschillende institutionele beleggers, vooral Deense en Noorse pensioenfondsen, hebben Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) in totaal 14,7 mrd Deense Kroon (€ 2 mrd) toevertrouwd. De investeringsmaatschappij zet het geld in om nieuwe hernieuwbare energieprojecten te realiseren.

“We zijn er trots op dat we zoveel aansprekende investeerders hebben aangetrokken”, zegt Christian T. Skakkebæk, Senior Partner van CIP. “De focus van het fonds ligt op investeringen in infrastructuur met een stabiel rendement, zoals biomassa-energiecentrales, elektriciteitsnetten en windenergie op zee en op land."

CIP richt zich met zijn investeringen vooral op Noord- en West-Europa en Noord-Amerika. De investeringshorizon is ongeveer 20 jaar.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: CIP | Foto: Nelson L., via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen