Wereldwijde milieumarkt gegroeid met 4%

Wereldwijde milieumarkt gegroeid met 4%

16-11-2012 14:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ondanks de moeizame wereldeconomie en gebrek aan politiek engagement is de de wereldwijde omzet in de milieu- en duurzaamheidssector gestegen met vier procent in 2011.

Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift the Environmental Business Journal (EBJ). De wereldwijde omzet is nu  €680 mrd  ($866 mrd). Daarmee herstelt de markt zich na de krimp van 1 procent in 2009. EBJ voorspelt ook een groei van 4 procent in 2012.

De Verenigde Staten, West-Europa en Japan zijn met een aanzienlijke marge de koplopers. Maar van de elf onderzochte regio’s lopen zij ook al het langst mee in de milieu-industrie. Opvallend is de milieu-omzet van nieuwkomers Afrika en het Midden-Oosten. In deze regio’s was de sterkste groei te zien van respectievelijk tien en negen procent.

Grootste groei in schone energie

Van de veertien onderzochte milieusegmenten zit de grootste omzet in afvalbeheer met €110 mrd ($140 mrd). De tweede en derde plek worden bezet door waterbedrijven en waterzuivering. Echter, op de vierde plek is de grootste groei te zien. De hernieuwbare energiemarkt groeide met 11 procent - beduidend hoger dan de groei in traditionele infrastructuur.

In het segment van advies-en ingenieursbureaus, met een financiële bijdrage van €43 mrd ($54,8 mrd), was de winning van grondstoffen het overheersende thema. Dit wordt in het rapport verklaard door de moderniserende economiën die de energie en grondstoffen ontwikkelen die nodig zijn voor industriële groei.

Groei van 10 procent in 2013

Niet alleen EBJ ziet een positieve ontwikkeling in de milieumarkt. Onderzoeksbureau Verdantix voorspelt dat de bedrijfsuitgaven aan energie, milieu en duurzaamheidsmanagement in 2013 zullen groeien met bijna 10 procent.

Bron: Environmental Leader

Foto:  Bridget Coila

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen