Macquarie steekt € 500 mln in Britse zon- en windprojecten

opera huis

14-07-2015 09:51 | Door: Thijs ten Brinck

De Australische ontwikkelingsbank Macquarie heeft een investeringsfonds gesloten voor Britse infrastructuurprojecten. Een groot deel van het opgehaalde geld is bestemd voor duurzame energie.

In totaal is het Macquarie Infrastructure Debt Investment Solutions (MIDIS)-fonds gesloten op £ 2.5 mrd (€ 3,5 mrd). Het fonds is bestemd voor financieringen aan onder andere Britse water- en energiebedrijven, luchthavens, transportbedrijven en duurzame energieprojecten.

Van het ingelegde geld is tot nu toe £ 800 mln (€ 1,1 mrd) geïnvesteerd. Bijna de helft daarvan is aangewend voor windenergie en zonneparken in Groot-Brittannië. Samen met het Nederlandse pensioenfonds voor de zorg, PGGM, investeerde Macquarie eerder in een 288 megawatt groot offshore windpark voor de Duitse kust.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Maqcuarie, Bloomberg | Foto: Dushan Hanuska, Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen