Schwarzenegger investeert in start-up met Teslabatterijen

arnie

15-07-2015 13:56 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Advanced Microgrid Solutions heeft $ 18 mln opgehaald om zijn energieopslagdiensten uit te rollen. Acteur Arnold Schwarzenegger is een van de investeerders.

Advanced Microgrid Solutions (AMS) heeft nog geen product geleverd maar in korte tijd wel contracten gesloten met grote multinationals. Aan het Amerikaanse energiebedrijf Southern California Edison gaat het 50 megawatt aan energieopslag leveren en ook Shell neemt in de VS 20 megawatt aan accuopslag af van de start-up.

Met Tesla heeft AMS een overeenkomst gesloten voor de afname van liefst 500 megawatt aan Powerpack-accu’s. De energieopslag installeert AMS bij klanten achter de energiemeter. Dankzij de accu’s kunnen de bedrijven pieken en dalen in de stroomvraag afvlakken en inspelen op goedkope stroomprijzen bij elektriciteitsoverschotten.

Governator

Drie maanden geleden haalde Advanced Microgrid Solutions al $ 8,8 mln op. Deze week schrijft GreentechMedia dat het bedrijf opnieuw miljoenen aan financiering heeft binnengehaald. Onder andere het Franse energiebedrijf Engie en Arnold Schwarzenegger steken in deze investeringsronde $ 18 mln in de start-up.

Schwarzenegger zet zich op meerdere fronten in voor een duurzame economie. Susan Kennedy, CEO van AMS, werkte eerder voor de overheid in Californië en kent Schwarzenegger goed. Ze was begin deze eeuw chief of staff en diende direct onder de governator.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: AMS, GreentechMedia | Foto: Gage Skidmore, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen