Half miljard green bonds voor zuinige datacentra

datacenters

16-07-2015 15:13 | Door: Thijs ten Brinck

Een Amerikaanse vastgoedinvesteerder heeft $ 500 mln aan groene obligaties uitgegeven voor vooral duurzame nieuwbouw. De gebouwen zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de huisvesting van datacentra.

De vastgoedpartij Digital Realty Trust specialiseert zich in de Verenigde Staten vooral in investeringen in datacentra. Het bedrijf heeft groene obligaties uitgegeven met een totale waarde van $ 500 mln. Het schuldpapier heeft een couponrente van 3,95 procent, bij een looptijd van zeven jaar.

Met het opgehaalde geld investeert Digital Realty in gebouwen die voldoen aan hoge duurzaamheidseisen. De investeerder gaat daarbij af op verschillende certificeringssystemen, waaronder Leed en Breeam. Gebouwen met een minimaal certificeringsniveau Breeam Very Good, of vergelijkbare prestaties onder de andere duurzaamheidsrankings, komen in aanmerking voor financiering.

Buiten nieuwbouw komen ook renovatie- of verbeteringsprojecten voor bestaande bouw in aanmerking. Datacentra die de energie-efficiëntie met minimaal 15 procent verbeteren, kunnen aankloppen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Digital Realty, Climate Bonds Initiative | Foto: ChrisDag, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen