Goldman Sachs koopt expertise impactbeleggen

manhattan

22-07-2015 09:03 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft het bedrijf Imprint Capital overgenomen. Imprint heeft in acht jaar veel kennis en een groot netwerk opgebouwd op het vlak van impactbeleggen.

Met de acquisitie van Imprint Capital speelt Goldman Sachs in op de groeiende wens van kapitaalkrachtige families en stichtingen om maatschappelijk verantwoord te investeren.

“Dit is een indicatie dat de grote spelers op Wall Street deze niche nu langzaam maar zeker als een volwaardige markt ziet”, zegt Matthew Weatherley-White, managing director van vermogensbeheerder Caprock in een commentaar op de site ImpactAlpha.

Imprint Capital heeft $ 550 mln in beheer voor ongeveer 40 klanten. De instelling investeert veel in educatie en gezondheidszorg en ook in projecten rond landbouw, energie en milieu.

Kopen sneller dan opbouwen

De zeventien werknemers en de investeringsportfolio van Imprint worden toegevoegd aan de vermogensbeheertak van Goldman Sachs, die liefst $ 1.180 mrd in beheer heeft.

Goldman Sachs kan de expertise en het netwerk van de kleine investeringspartij nu aanbieden aan zijn grote klanten. Via die partijen kan Imprint Capital op zijn beurt de impact van de investeringen verder vergroten. Na de stap van Goldman, anticipeert de sector op verdere overnames, met het oog op maatschappelijk verantwoord beleggen.

“De vraag was niet of maar hoe de grote spelers zich op deze markt zouden begeven”, zegt Ron Cordes, voorzitter van investeerder AssetMark, tegen ImpactAlpha. “De meest traditionele route is via een overname. Goldman doet hier de eerste grote zet.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ImpactAlpha, Imprint Capital | Foto: Bill Benzon, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen