NIBC financiert 28 megawatt aan Britse zonneparken

zonnepanelen

22-07-2015 10:08 | Door: Thijs ten Brinck

NextEnergy, een Britse ontwikkelaar van duurzame energieprojecten, heeft van de Nederlandse NIBC Bank een financiering van ruim € 32 mln ontvangen. NextEnergy gebruikt de lening voor twee zonneparken.

In december 2014 kondigde NextEnergy de aankoop van de Britse zonprojecten Cock Hill in Wiltshire en Llwyndu in Wales aan. De NIBC Bank voorziet NextEnergy nu van een lening van £ 22,7 mln (€ 32,4 mln) voor het exploiteren van deze duurzame energiecentrales.

“We voegen voortdurend nieuwe projecten toe aan onze portfolio”, zegt Kevin Lyon, voorzitter van NextEnergy op de site van beursanalist Morningstar. “We verwachten ook onze financieringsbronnen verder uit te breiden.”

Zonne-energie in Zuid-Europa

De zonneparken in Wiltshire en Wales moeten in maart dit jaar aan het elektriciteitsnet gekoppeld zijn. Ze leveren maximaal 20 en 8 megawatt duurzame stroom.

NextEnergy kondigde in juni 2015 aan een yieldco naar de beurs te brengen. Binnen de dochteronderneming NextEnergy European Solar Utility wil de ontwikkelaar uiteindelijk ruim 1 gigawatt aan operationele Europese zonneparken onderbrengen. De focus van de yieldco ligt daarbij op Italië en Spanje.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Morningstar, NextEnergy, ReNews | Foto: Centre for Alternative Technology, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen