Zonnepanelenbedrijf ruim $ 300 mln waard bij beursgang

zonnepanelen

23-07-2015 15:39 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse bedrijf SunRun, leverancier van zonnepanelen voor consumenten, verwacht bij zijn aanstaande beursgang $ 309 mln op te halen.

SunRun heeft de plannen voor de initial public offering (IPO) in juni 2015 ingediend. Nu maakt het bedrijf de bandbreedte voor de introductiekoers bekend: $ 13 tot $ 15 per aandeel.

Bij die aandelenkoers hoopt het bedrijf ruim $ 300 mln op te halen. Het bedrijf krijgt een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. De beursgang wordt ondersteunt door de zakenbanken Credit Suisse, Goldman Sachs en Morgan Stanley.

Concurrentie

Het bedrag dat de zonnepaneleninstallateur ophaalt met de beursgang is bestemd voor nieuwe investeringen en dient ook als werkkapitaal. SunRun biedt de zonnepanelen onder meer via leaseconstructies aan.

De bedrijven SolarCity en Vivint, de grootste concurrenten van SunRun, zijn al langer aan de beurs genoteerd. Het Amerikaanse bedrijf SunEdison heeft recent aangekondigd Vivint voor $ 2,2 mrd over te willen nemen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: PV Tech, SunRun | Foto: Steve Jurvetson, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen