Gaat groen schuldpapier China verduurzamen?

smog in china

27-07-2015 07:12 | Door: Erik Verheggen

China is op zoek naar honderden miljarden om zijn milieuproblemen aan te pakken. De eerste uitgifte van duurzame green bonds in het land heeft alvast $ 300 mln opgehaald.

Dat meldt persbureau Reuters. Het windenergiebedrijf Xinjiang Goldwind Science & Technology heeft de primeur met de uitgifte van de eerste groene obligaties in het land. Het bedrijf gaat de miljoenen gebruiken als kapitaal en herfinanciering.

China zoekt naar manieren om zijn economie duurzamer te maken. Uit de laatste cijfers van de Chinese overheid blijkt dat slechts acht van 74 grote steden in het land voldoen aan de eisen voor luchtkwaliteit. Drie kwart van het Chinese drinkwater voldoet niet aan de standaarden.

Milieuproblematiek

China verwacht volgens Reuters de komende jaren $ 1.600 mrd nodig te hebben om alle milieuproblematiek het hoofd te bieden. 70 procent van de $ 200 mln die het land op dit moment jaarlijks uitgeeft aan de aanpak daarvan, komt uit leningen van staatsbanken.

Volgens een denktank van de Chinese Volksbank moet dat budget voor de komende jaren worden opgeschroefd naar ten minste $ 320 mln. Het is dan cruciaal dat de private sector investeert in cleantech en duurzame energie, zeggen analisten tegen Reuters.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Reuters, Cleantechnica | Foto: BriYYZ, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen