$ 225 mln aan green bonds voor duurzaam vastgoed in Canada

telus garden

28-07-2015 14:31 | Door: Thijs ten Brinck

De Canadese projectontwikkelaar Westbank en de telecomprovider Telus geven samen $ 225 mln aan groene obligaties uit voor een energie-efficiënte kantoortoren in Vancouver.

Het groene schuldpapier dient als projectfinanciering voor de realisatie van een 22 verdiepingen hoge duurzame kantoortoren. Naast deze toren bouwen de partners ook een 47 verdiepingen hoog wooncomplex in centrum van Vancouver.

“Toen we voor dit partnerschap op zoek waren naar nieuwe financieringsmogelijkheden, kwamen green bonds naar voren als de meest voor de hand liggende optie”, zegt Andrea Goertz, Chief Sustainability Officer bij Telus. “We hopen dat onze uitgifte van groene obligaties meer Canadese organisaties inspireert om duurzame ontwikkelingen na te streven.”

Goud of platina

De kantoortoren Telus Garden wordt volgens het Canadese telecombedrijf het eerste gebouw in Canada met een Leed Platinum certificering. Voor het woontoren hebben de projectontwikkelaars een minder hoge duurzaamheidsranking Leed Gold verworven. In deze tweede toren is ruimte voor winkels en komen 424 woningen.

De twee torens maken onder meer gebruik van restwarmte, via een van de eerste warmtenetten in het land. Dankzij andere energiebesparende maatregelen en architectuur verbruikt de kantoortoren slechts 10 procent van de energie die een vergelijkbaar project nodig zou hebben.

De green bonds hebben een looptijd van 10 jaar, bij een couponrente van 3,4 procent. Het schuldpapier wordt alleen ingezet voor de bouw van het Leed Platinum kantorencomplex. De woontoren wordt apart gefinancierd. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Telus, Marketwatch | Foto: Telus Garden

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen