Rabobank steekt miljoenen in Japanse zonneparken

kloktoren

29-07-2015 09:49 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse Rabobank financiert vanuit Hong Kong enkele grote zonne-energieprojecten van een Canadese ontwikkelaar in Japan.

De Rabobank Hong Kong verschaft het bedrijf Canadian Solar een lening van ¥ 3,5 mrd (€ 28,3 mln). Met het geld gaat de Canadese ontwikkelaar in eerste instantie ongeveer 20 megawatt aan zonneparken bouwen.

“Hernieuwbare energie is een belangrijke sector voor Rabobank”, zegt Amardeep Parmar, hoofd projectfinancieringen in Azië bij de bank. “We ondersteunen Canadian Solar graag in de groeiplannen voor Azië.”

Het is voor Rabobank de tweede lening die het aan Canadian Solar verstrekt. De looptijd van de financiering is twee jaar. Canadian Solar wil op termijn een yieldco oprichten om meerdere projecten in Japan in onder te brengen.

Canadian Solar

Canadian Solar is in 2001 opgericht in Canada, heeft het leeuwendeel van zijn productiecapaciteit in China. Het bedrijf is actief in de hele zonne-energieketen. Het maakt silicum ingots en wafers, assembleert de zonnepaneelmodulus en realiseert ook zelf grote duurzame energieprojecten.

Naar eigen zeggen heeft Canadian Solar inmiddels ruim 10 gigawatt aan zonnepanelen geleverd, in meer dan zeventig landen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Canadian Solar | Foto: halfrain, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen