Bank of America trekt € 50 mrd extra uit voor duurzaamheid

bank of america

31-07-2015 07:02 | Door: Thijs ten Brinck

De Bank of America gaat tot aan 2025 $ 125 mrd aan leningen, investeringen en advies leveren voor initiatieven op het vlak van duurzame energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Amerikaanse bank verhoogt de doelstellingen op het vlak van duurzaamheid, na eerdere miljardentoezeggingen in 2007 en 2012. Voor 2025 wil de Bank of America (BofA) op verschillende manieren minimaal $ 125 mrd bijdragen aan duurzame initiatieven.

“We zetten ons financiële kapitaal, ons intellectuele kapitaal en onze sterke bestaande samenwerkingen in om een betere toekomst voor iedereen mogelijk te maken”, zegt Brian Moynihan, CEO van BofA.

Duurzame energie en cookstoves

Vorig jaar investeerde de bank zelf $ 12 mrd in maatschappelijk verantwoorde projecten, waarvan 40 procent in windenergie, zonnepanelen, waterkracht en biobrandstoffen. $ 4 mrd werd geïnvesteerd in het verbeteren van energie-efficiëntie bij bedrijven.

Verder is de bank onder meer betrokken bij de Global Alliance for Clean Cookstoves, die $ 100 mln wil inzetten voor duurzame kookstellen in ontwikkelingslanden. Deze zijn gezonder voor de gebruikers, en stoten minder CO2-uit.

De Bank of America deed de nieuwe toezeggingen als onderdeel van een grotere belofte van 13 Amerikaanse multinationals om samen $ 140 mrd op zij te zetten voor CO2-reductie.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bank of Amerika | Foto: David Phan, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen