Robeco: Ierland aantrekkelijk voor duurzame beleggers

05-08-2015 10:16 | Door: Dimitri Reijerman

Duitsland is door Ierland ingehaald als er wordt gekeken naar de voor maatschappelijk verantwoord beleggen belangrijke ESG-score. ESG staat voor environmental, social en governance.

Ierland staat nu op plaats zes. Zweden, Zwitserland en Noorwegen vormen de top drie. Dat meldt Robeco in zijn laatste Country Sustainability Ranking Update.

De ranglijst weegt voor 60 landen binnen en buiten de EU verschillende esg-factoren. Hierbij kijkt Robeco onder meer naar de mate waarin landen een duurzaam beleid volgen. Aan de hand van de cijfers kunnen beleggers beter inschatten welke landen een al dan niet maatschappelijk verantwoord en duurzaam beleid voeren.

Meer en meer particuliere en institutionele investeerders wegen de esg-score van landen en bedrijven mee in de samenstelling van de eigen beleggingsportfolio's. 

Economische hervormingen

Ierland is in de ranglijst van Robeco van plaats negen naar de zesde plaats geklommen. Het land deelt die plek nu met Duitsland. Robeco stelt dat Ierland is opgeklommen doordat het land als onderdeel van economische hervormingen ook diverse duurzaamheidsmaatregelen heeft genomen. Zo is er geïnvesteerd in groene energieopwekking.

Als er alleen naar de eurolanden wordt gekeken, is Ierland samen met Duitsland nu lijstaanvoerder. Nederland staat dan op de zesde plaats.

 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Robeco | Foto: Giuseppe Milo, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen