Munich Re maakt geothermieproject in Kenya mogelijk

kenya

05-08-2015 10:28 | Door: Thijs ten Brinck

De Duitse verzekeraar Munich Re helpt bij de ontwikkeling van een geothermieproject in Kenya, door in een vroege fase de proefboringen te verzekeren.

In een gebied op honderd kilometer afstand van de Keniaanse hoofdstad Nairobi werkt het consortium Akiira Geothermal Limited aan een aardwarmteproject.

In het gebied is, verspreid over verschillende projecten, al 500 megawatt aan geothermische elektriciteitscentrales in bedrijf. Toch blijft het boren naar aardwarmte een risicovolle investering.

“Geothermieprojecten zijn lastig te financieren”, zegt Hezy Ram, CEO van een van de projectpartners. "De proefboringen zijn daarbij het spannendst. Als blijkt dat een hoopvolle locatie toch niet de gewenste opbrengst levert dan zijn een dure boring en alle intensieve voorbereidingen voor niets geweest.”

Garanties

Het Akiira Geothermal-project kan op termijn een omvang van 140 megawatt krijgen. In de eerste fase, van 70 megawatt, verzekert Munich Re de uitvoer van maximaal acht boringen. De projectpartners verwachten op dieptes van 1,5 tot 2,5 kilometer een rendabele warmtebron te kunnen aanboren.

Dankzij de garanties die Munich Re biedt, kan het project andere financiers aantrekken, en kan het ambitieuze project doorgang vinden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Munich Re, Frontier Investment Management | Foto: Wajahat Mahmood, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen