Subsidie voor duurzaam ondernemen bijna verdubbeld

Subsidie voor duurzaam ondernemen bijna verdubbeld

10-12-2012 10:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Kamp van Economische Zaken heeft vandaag bekend gemaakt dat de subsidie voor duurzaam ondernemen van €1,7 mrd in 2012 naar €3 mrd in 2013 gaat.

'Duurzame energie is niet alleen van belang voor een gezondere economie, maar biedt ondernemers ook kansen,' aldus minister Kamp.

Het kabinet Rutte-II heeft zich gecommiteerd aan 16 procent duurzame energie in 2020, maar tot nu toe bleven concrete maatregelen uit. Daarnaast was een veelgehoorde kritiek dat het Nederland ontbreekt aan een structureel duurzaamheidsbeleid, wat het investeringsklimaat niet ten goede komt. Kamp lijkt hier nu op te reageren door ‘zoveel mogelijk zekerheid bij investeringen’ te bieden door duidelijke regels.

Praktische informatie

De maatregel gaat uitgevoerd worden via de SDE+-regeling, de subsidieregeling voor stimulatie van duurzame elektriciteit. Ondernemers met een plan om via vergisting, zonnepanelen of aardwarmte elektriciteit op te wekken kunnen vanaf april bij de overheid aankloppen voor financiële ondersteuning. De spelregels worden in januari in de Staatscourant gepubliceerd.

De SDE+-regeling geeft compensatie voor duurzame energie zolang die duurder is dan grijze energie. Om de productie en ontwikkeling van groene energie te stimuleren geeft de overheid een compensatie voor het prijsverschil.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen