'Pensioenfondsen kunnen stuk duurzamer'

'Pensioenfondsen kunnen stuk duurzamer'

17-12-2012 08:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Pensioenfondsen beleggen weliswaar steeds duurzamer, maar ze laten ook veel mogelijkheden onbenut.

Dat constateert de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) na bijna alle Nederlandse pensioenfondsen te hebben onderzocht. Volgens het onderzoek scoort het Pensioenfonds Zorg en Welzijn het beste, gevolgd door BPF Landbouw en BPF Bouw.

Volgens de vereniging kan het duurzame beleid veel systematischer worden ingebed dan nu het geval is. Wel stelt de organisatie dat duurzaam beleggen een trend is onder de 50 onderzochte fondsen: er wordt steeds meer rekening gehouden met bijvoorbeeld sociale factoren en het milieu.

Transparant

Punt van kritiek is het gebrek aan vrouwen in de bestuurskamers van pensioenfondsen: slechts een op de acht bestuurders is vrouwelijk. Daarnaast constateert de VBDO dat de fondsen niet transparant zijn over hun beleggingen: slechts 18 van de 50 onderzochte fondsen hebben een openbare lijst gepubliceerd waarop te zien is in welke categorieën ze het geld van de deelnemers investeren.

Bron: ANP

Foto: Jasleen Kaur

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen