Bijna $ 1 mrd green bonds voor nieuwe trambaan Seattle

sound transit

12-08-2015 10:15 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse vervoersbedrijf Sound Transit is van plan om bijna $ 1 mrd aan groene obligaties uit te geven. Het geld is onder andere bedoeld voor een nieuwe lightrail-lijn in Seattle.

Het regionale vervoersbedrijf Sound Transit, actief rond de Amerikaanse stad Seattle, wil met groene obligaties een nieuwe lightrail-verbinding financieren.

lightrail

Het traject van bijna 50 kilometer lang komt in 2023 volledig in gebruik.

Volgens Sound Transit betreft het een duurzame investering, omdat deze de afhankelijkheid van vervuilende auto’s vermindert. Een lightrail-systeem is sneller dan een tram, maar veel lichter dan een trein.

In een analyse heeft het van oorsprong Nederlandse adviesbureau Sustainalitics de duurzaamheidsclaims van Sound Transit onderschreven. Het bureau gelooft dat het systeem de aan mobiliteit gerelateerde CO2-uitstoot in de regio zal verminderen en noemt de aanbieding van de green bonds ‘robuust en geloofwaardig’.

Duurzaam openbaar vervoer

Ongeveer $ 600 mln aan groen schuldpapier is nodig voor de uitbreidingsplannen van Sound Transit. Het bedrijf wil nog eens bijna $ 400 mln gebruiken om bestaande leningen tegen een lagere rente te herfinancieren.

De Amerikaanse brancheorganisatie voor het openbaarvervoer APTA riep Sound Transit begin augustus 2015 uit tot een van de twee duurzaamste bedrijven in de sector. De APTA roemde onder andere het duurzaamheidsniveau van de kantoren en stations van Sound Transit, en een programma dat buschauffeurs helpt zuiniger te rijden.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Wallstreet Journal, Sound Transit. Railway Track and Structures | Foto1: Oran Viriyincy, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven) | Foto2: VeloBusDriver, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.



Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen