Tesla wil $ 500 mln ophalen met aandelenemissie

13-08-2015 18:01 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla heeft aangekondigd dat het 2,1 miljoen aandelen uitgeeft om nieuw kapitaal aan te trekken. De Amerikaanse autofabrikant hoopt een $ 0,5 mrd op te halen voor nieuwe projecten.

In een toelichting geeft Tesla aan dat CEO Elon Musk voornemens is om aandelen ter waarde van $ 20 mln in te kopen. Musk heeft al een belang van 22 procent. Daarnaast laat Tesla weten dat het Goldman, Sachs & Co. en Morgan Stanley in de arm heeft genomen om de aandelenemissie te begeleiden.

Investeringen

Tesla kan de $ 500 mln goed gebruiken: het bedrijf maakt op elke verkochte auto een verlies van $ 4.000, terwijl het de komende tijd miljarden dollars wil investeren. Zo moet de Model 3, een goedkopere elektrische auto, worden uitontwikkeld en Tesla bouwt een grote accufabriek.

De autofabrikant steekt daarnaast geld in uitbreiding van zijn netwerk van Supercharger-laadpalen en het wil meer verkooppunten opzetten. Ook Tesla Energy, een bedrijfsonderdeel waarin Powerpack- en Powerwall-accusystemen worden ontwikkeld, moet een kapitaalinjectie krijgen om verder te kunnen groeien.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Tesla | Foto: Tesla

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen