'Rampen kosten dit jaar 140 miljard dollar'

'Rampen kosten dit jaar 140 miljard dollar'

20-12-2012 09:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De kosten door natuurrampen en rampen door menselijke oorzaak lopen dit jaar wereldwijd op tot $140 mrd (€106 mrd). Dat liet de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re woensdag weten.

De verzekeringsindustrie draait op voor $65 mrd aan claims, aldus Swiss Re. De grootste kostenposten voor verzekeraars zijn natuurrampen in de Verenigde Staten, zoals de orkaan Sandy.

In 2011 moesten verzekeraars nog ruim $120 mrd aan schade door rampen vergoeden.

Verzekeraar Lloyds of London gaf woensdag aan dat de schadeclaims vanwege de orkaan Sandy, die eind oktober over het noordoosten van de VS raasde, voor de gehele verzekeringsbranche oplopen tot circa $25 mrd. Die schatting komt overeen met een eerdere raming van Swiss Re. Lloyds verwacht zelf $2 tot $2,5 mrd te moeten uitkeren vanwege de orkaan.

Bron: ANP

Foto: Brian Birke

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen