60% Nederlandse bedrijven slaat slaatje uit duurzaamheid

60% Nederlandse bedrijven slaat slaatje uit duurzaamheid

28-09-2011 15:03 | Door: Mark Beumer

Inmiddels ziet 60 procent van het Nederlandse bedrijfsleven het financiële voordeel van duurzaamheid. In 2010 was dit nog 45 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse Duurzaamheidsbarometer van adviesbureau PwC.

Van de Nederlandse bedrijven ziet 38 procent duurzaamheid als kostenbesparend en 22 procent als winstverhogend, tezamen 60 procent. Daarnaast beschouwt 28 procent duurzaamheid als kostenneutraal. Slechts 12 procent ziet de kosten stijgen door duurzaam te ondernemen.

Bedrijven zien vooral directe kosten dalen door besparingen op energie- en waterkosten. Bedrijven geven aan dat er meer voordelen kleven aan duurzaam ondernemen: ze worden aantrekkelijker op de arbeidsmarkt, het verbetert de reputatie en verhoogt de naamsbekendheid.

Daarnaast is 65 procent van de bedrijven wel eens een aanbesteding verloren op grond van duurzaamheidscriteria. Dit motiveert bedrijven verder om duurzaam te ondernemen.

Bron: PwC

Foto: Flickr.com by Kramchang

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

PwC

Door: Mark BeumerPriority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen