Crowdfunding levert duurzame ondernemers tonnen op

Crowdfunding levert duurzame ondernemers tonnen op

04-01-2013 10:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Sinds de lancering hebben duurzame ondernemers via crowdfundingplatform Oneplanetcrowd ruim €200.000 aan alternatieve investering binnengehaald.

Het platform heeft sinds de start op 10 oktober via 2.000 crowdfunders meer dan €208.000 opgehaald. Drie projecten – zonnelampje WakaWaka, online medium De Nieuwe Pers en het plantaardige ijs van Professor Grunschnabel – zijn ruim voor de einddatum volledig gefinancierd.

Succes dus voor duurzame ondernemers die moeilijk aan financiering komen via reguliere kanalen als bankkredieten en venture capital. Het platform staat nog steeds open voor geïnteresseerde ondernemers die hun idee kunnen pitchen bij Oneplanetcrowd.

Gangmaker

Zonnelampje WakaWaka is de grote gangmaker. Binnen 48 uur was 200 procent van het doelbedrag van €25.000 opgehaald. Inmiddels staat de teller op bijna €157.000. Met het geld kan oprichter Camille van Gestel de productie van het nieuwste model, de WakaWaka Power, opstarten.

De WakaWaka Power is ’s wereld meest efficiënte lamp en oplader die werkt op zonne-energie. Zonneceltechnologie van het Nederlandse Intivation speelt daarbij een belangrijke rol.

Voor elke verkochte WakaWaka Power doneert Van Gestel een exemplaar van zijn vorige model, de WakaWaka Classic, aan Haïti. Daar zitten nog veel gezinnen zonder licht sinds de aardbeving van 2010.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen