Duurzame aandelenfondsen verslaan AEX

Duurzame aandelenfondsen verslaan AEX

07-01-2013 10:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duurzame aandelenfondsen hebben in 2012 een beter rendement gehaald dan de AEX.

De AEX steeg in 2012 bijna 10 procent. Met een rendement van 26,1 procent versloeg het Kempen Sense Fund, het best renderende, duurzame aandelenfonds, de AEX ruim.

Dit maakte het portaal Duurzaam Beleggen vandaag bekend op basis van gegevens van beleggingsanalist Morningstar.

Alle duurzame aandelenfondsen behaalden in 2012 een positief rendement, in tegenstelling tot een jaar eerder. Na het Kempen Sense Fund behaalde het SNS Euro Aandelen Fonds een tweede plaats met een stijging van 20,3 procent. Het ASN Duurzaam Small & Midcap fonds bezet een derde plaats met  een plus van 18,2 procent.

Foto: mooste

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen