Tata steekt $ 100 mln in Uber voor verovering Indiase markt

Taxi

21-08-2015 15:59 | Door: Dimitri Reijerman

Het Indiase industrieel conglomeraat Tata steekt naar schatting $ 100 mln in Uber. De internetonderneming wil in India zijn activiteiten snel uitbreiden.

Uber ziet in India een interessante groeimarkt. Het bedrijf wil in totaal $ 1 mrd aan kapitaal ophalen om snel uit te kunnen breiden. Uber denkt over zes tot negen maanden in India dagelijks een miljoen ritten te kunnen faciliteren.

Inmiddels is het bedrijf actief in achttien steden en doet het zaken met 150.000 chauffeurs. Ook werkt Uber aan nieuwe mobiele betaalsystemen.

$ 100 mln

Met de injectie van naar schatting $ 100 mln van Tata heeft Uber een aanzienlijk startkapitaal binnengehaald, zo schrijft CNBC. Tata produceert onder de naam Tata Motors auto's voor de Indiase markt, maar of er ook op dit gebied een concrete samenwerkingsovereenkomst met Uber is gesloten, is nog onduidelijk.

Hoewel de Verenigde Staten nog de grootste markt is voor Uber, ziet het bedrijf in Azië zijn grootste groeikansen. Naast India heeft het Amerikaanse bedrijf ook plannen om zijn online-taxidienst in China aan te gaan bieden.

Zo werkt Uber samen met de Chinese autofabrikant BYD. De twee bedrijven bieden een programma om chauffeurs toegang te geven tot elektrische auto's.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: CNBC | Foto: shankar s., via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen