Nederlandse Waterschapsbank geeft € 1 mrd green bonds uit

28-08-2015 15:02 | Door: Dimitri Reijerman

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB) heeft groene obligaties ter waarde van  € 1 mrd uitgegeven. De green bonds zijn bedoeld om overstromingspreventie- en waterbeheerprogramma’s te financieren.

Volgens de NWB, een financiële dienstverlener voor de publieke sector, gaat het om de grootste uitgifte van green bonds in zijn soort. Circa 70 investeerders hebben zich ingeschreven voor de duurzame obligaties. De NWB stelt dat circa de helft van hen een 'speciale interesse heeft in groene investeringen'.

De opbrengst van de zogeheten Waterobligaties wordt gestald op een rekening van de Nederlandse waterschappen. Zij gaan het geld gebruiken voor de financiering van diverse overstromingspreventie- en waterbeheerprogramma’s.

Deltaprogramma

De projecten, die door de overheid worden uitgevoerd onder het zogeheten Deltaprogramma, zijn volgens de NWB nodig om in te spelen op klimaatverandering. Ook zal het geld deels worden ingezet voor een aantal watergerelateerde biodiversiteitsprojecten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: NWB | Foto: Ryk Venema, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen