'Beheersen opwarming aarde kost 700 miljard dollar'

'Beheersen opwarming aarde kost 700 miljard dollar'

21-01-2013 14:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Om de opwarming van de aarde binnen de perken te houden moet er jaarlijks $700 mrd (€526 mrd) worden geïnvesteerd.

Dat stelt het World Economic Forum (WEF) maandag. Het orgaan adviseert overheden om meer te investeren, wat het bedrijfsleven ook moet aansporen om schoner en groener te worden.

Volgens berekeningen van het WEF zouden overheidsinstanties $36 mrd meer moeten investeren in het vergroenen van de samenleving. Dat bedrag komt bovenop de $96 mrd die nu al wordt vrijgehouden voor groene doelen. De berekeningen tonen aan dat door die verhoging het bedrijfsleven op zijn beurt $570 mrd vrij zou kunnen maken om over te stappen op schonere technologie.

Bron: ANP

Foto: Rufus Gefangenen

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen