SolarCity opent fonds van $ 400 mln voor plaatsen zonnepanelen

07-09-2015 09:38 | Door: Dimitri Reijerman

SolarCity heeft een nieuw investeringsfonds ter waarde van $ 400 mln opgericht. Het geld wil het bedrijf gebruiken om nieuwe projecten te financieren voor het plaatsen van zonnepanelen.

In totaal heeft SolarCity via diverse investeringsrondes meer dan $ 9 mrd aan geld ingezameld om verder te groeien in de Amerikaanse markt voor zonne-energie, zo schrijft PV Magazine.

Daaronder vallen zowel projecten voor de installatie van zonnepanelen bij bedrijven en overheden als het plaatsen van zonnepanelen bij consumenten.

Leasezonnepanelen

SolarCity biedt aan zijn klanten de mogelijkheid om zonnepanelen na plaatsing te leasen en gaat ook de Powerwall-accu's van Tesla installeren bij huishoudens. 

Verder installeert het bedrijf oplaadpunten voor elektrische auto's en geeft het adviezen over hoe bedrijven en consumenten energie kunnen besparen.

In april 2015 sloten SolarCity en Credit Suisse een deal voor $ 200 mln aan voorfinanciering voor zonnepanelen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: PV Magazine | Foto: ChristofferRiemer, via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen