9,5% beter rendement voor duurzame multinationals

9,5% beter rendement voor duurzame multinationals

24-01-2013 13:59 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De 100 duurzaamste bedrijven ter wereld zijn niet alleen steeds beter voor het milieu, maar leveren ook een financieel rendement op dat 9,5 procentpunt hoger ligt dan de concurrentie.

Dat wijst een analyse van de 100 duurzaamste bedrijven ter wereld uit. De ranglijst werd gisteren bekend gemaakt op het World Economic Forum in Davos door het Canadese onderzoeksbureau Corporate Knights.

Het blijkt dat de bedrijven in deze ‘Global 100’ lijst niet alleen goed scoren op duurzaamheid, maar ook op financieel gebied. Over de periode 2005 – 2012 leverde het portfolio van de Global 100-bedrijven investeerders een rendement dat gemiddeld 9,5 procentpunt hoger lag dan een benchmark. Deze MSCI All Country World Index is een portfolio van beleggingen die de status van de economie weerspiegelt.

Zevende plaats

Sinds 2005 brengt Corporate Knights, een Canadees onderzoeksbedrijf, elk jaar een ranglijst met de 100 bedrijven die wereldwijd het beste presteren op het gebied van duurzaamheid. Bedrijven worden beoordeeld op factoren zoals energiegebruik, CO2-uitstoot en salaris. Op nummer één van de lijst staat Umicore, een Belgisch bedrijf dat zich richt op materiaaltechnologieën en recycling.

Nederland heeft vier bedrijven in de top 100. Niet slecht, vergeleken met de aanvoerders Canada en de Verenigde Staten die elk tien bedrijven op de lijst hebben. Philips is op de zevende plaats het best presterende bedrijf uit Nederland. Daarna komen nog ASML, Wolters Kluwer en Shell. Ook het deels-Britse Unilever staat in de lijst. Philips en ASML stonden ook vorig jaar al in de lijst

Bron: Global100

Foto: 401(K) 2013

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen