Eerste 100 inschrijvingen voor Wereldprijs 2015

Bloembollen

09-09-2015 09:19 | Door: Thijs ten Brinck

Tot en met 15 september 2015 kunnen innovatieve en duurzame start-ups en ondernemers zich inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs 2015.

Met nog een week te gaan hebben 100 deelnemers zich ingeschreven voor de Wereldprijs, een innovatiecompetitie georganiseerd door ASN Bank.

Ondernemers kunnen zich nog tot 15 september aanmelden met projecten in de gebieden duurzame energie, eerlijke handel, kinderrechten en onderwijs, veiligheid en zorg en welzijn. Vijf themawinnaars kunnen samen € 40.000, coaching en publiciteit winnen.

Circulaire economie en zonne-energie

Onder de inschrijvingen bevinden zich ondernemers met nieuwe initiatieven en start-ups die al wat langer actief zijn. In de categorie energie, natuur en milieu doen onder andere ZonnepanelenDelen en Mud-Jeans mee.

ZonnepanelenDelen timmert al enkele jaren aan de weg met een crowdfundplatform voor zonne-energie op grote daken. Onder andere op het stadion van FC Groningen liggen zonnepanelen van de start-up. Mud-Jeans richt zich op een duurzamere kledingindustrie met bio-katoen en kledingstukken die klanten na gebruik tegen een vergoeding voor recycling kunnen inleveren.

Ook de biobased en volledig elektrische scooter Be.e, gemaakt uit hennepvezels, de creatieve bloembollenbakken van recyclinginitiatief Bloemenstorm en het eerlijke rundervlees van KoopeenKoe.nl dingen mee naar een Wereldprijs.

Bekijk alle inzendingen voor de Wereldprijs, of schrijf een eigen initiatief in.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ASN Bank | Foto: Reinoud Kaasschieter, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen