Investeerder steekt € 780 mln in ontwikkeling Duits windpark

Windmolen

14-09-2015 15:33 | Door: Dimitri Reijerman

Global Infrastructure Partners heeft een belang van 50 procent genomen in de ontwikkeling van het Gode Wind 1-windpark voor de Duitse kust. Het aandeel in het windmolenpark kost de investeerder € 780 mln.

Voor de aanleg van het windpark werkt Global Infrastructure Partners samen met het Deense Dong Energy. Dit bedrijf exploiteert wereldwijd windmolens.

Het Duitse windmolenproject dat door Dong in het Duitse deel van de Noordzee wordt gebouwd, moet een capaciteit van 330 megawatt krijgen. In 2016 moet het Gode Wind 1-windpark, samen met het naburige Gode Wind 2-park, volledig operationeel zijn.

Investeringen in Nederlandse windparken

Ook in Nederland lijkt de belangstelling voor grootschalige windparken verder te groeien. Zo geeft de Canadese investeerder Northland Power aan dat het interesse heeft in de nieuwe offshore-windlocatie bij Borssele, meldt Cobouw. De firma heeft al belangen in het Nederlandse windpark Gemini en het Duitse Northsee One.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Global Infrastructure Partners | Foto: RWS

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen