Autobinck verwerft aandeel in The New Motion

15-09-2015 12:29 | Door: Dimitri Reijerman

Auto-importeur Autobinck laat weten een 'substantieel' belang in The New Motion te hebben verworven. Dit bedrijf beheert de laadpalen voor elektrische auto's.

The New Motion is naar eigen zeggen Europees marktleider bij het aanbieden van laadmogelijkheden voor elektrische auto's. Het bedrijf heeft inmiddels 20.000 'slimme' laadpunten geplaatst. De start-up heeft daarnaast de ambitie om fors uit te breiden in onder andere Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Zo wil het bedrjif inspelen op de jaarlijks verdubbelende markt voor elektrische auto's en hybrides. In Nederland zal The New Motion samen met de installatiebedrijven Comfort Partners en BAM 5.000 laadpalen plaatsen.

Hoeveel Autobinck precies heeft betaald voor zijn aandeel in The New Motion is niet bekendgemaakt. Wel zegt The New Motion dat het geld gebruikt wordt gebruikt om zijn uitbreidingsplannen te verwezenlijken. Ook andere aandeelhouders en de oprichters van het bedrijf hebben bijgedragen aan de nieuwe investeringsronde.

Autobink kondigt verder aan zich meer te willen richten op smart mobility, ofwel toekomstige vervoersconcepten. Daarvoor heeft het bedrijf een gelijknamige divisie opgericht.

Belonen van klanten

Een ander toekomstplan dat The New Motion wil uitwerken, is het belonen van klanten die hun elektrische auto dienst laten doen als tijdelijke energieopslag of die het laden uitstellen. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf diensten waarbij de balans tussen de energievraag van een huishouden en het opladen van elektrische auto's actief wordt aangestuurd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The New Motion

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen