‘Weinig aandacht private investeerders in duurzaamheid’

‘Weinig aandacht private investeerders in duurzaamheid’

06-02-2013 10:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Onder private equity-investeerders is te weinig aandacht voor duurzaamheid. Velen hebben geen duurzaam investeringsbeleid.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Van de zestien grote private equity-huizen die actief zijn in Nederland hebben zeven geen duurzaam investeringsbeleid.

Het kwaliteitsverschil bij de partijen die wél een duurzaam investeringsbeleid hebben, is groot. VBDO roemt de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) om de stappen die richting duurzaamheid zijn gezet. Andere uitblinkers zijn KKR, 3i en Permira.

VBDO ziet in Avedon, Capital Partners, Oranje-Nassau Participaties, Parcom Capital en Rabo Private Equity achterblijvers op het gebied van duurzaam investeren.

Belang

De VBDO vindt het van groot belang dat private equity-partijen een stevig duurzaam beleid voeren. Vaak wordt er voor de lange termijn geïnvesteerd en zijn ze als grootaandeelhouder betrokken bij de door hen opgekochte bedrijven.

“Helaas blijkt dit in de praktijk anders te zijn,” zegt VBDO-directeur Giuseppe van der Helm. “Duurzaamheid krijgt weinig aandacht. Het is niet voor niets dat de private equity-sector een controversiële reputatie heeft.” Hij roept de private equity-fondsen op om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Ook moeten er concrete duurzame doelstellingen geformuleerd worden.

Bron: Fonds Nieuws

Foto: Trey Ratcliff

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen